Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyarbakır Barosu, Narin Güran Soruşturmasına Müşteki Olarak Katıldı

Diyarbakır Barosu, Narin Güran soruşturmasına resmi olarak müşteki sıfatıyla dahil olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 21:03
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 21:03

Diyarbakır Barosu, Narin Güran Soruşturmasına Müşteki Olarak Katıldı

Diyarbakır Barosu'ndan Narin Güran Açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'la ilgili yürütülen soruşturmada barolarının müşteki olarak dosyaya başvurduğunu duyurdu. Eren, Narin'in öldürülmesinin ülke genelinde büyük yankı uyandırdığını ve benzer davaların seyrinde önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Narin Güran'ın Kayboluşu ve Bulunuşu

Narin Güran, Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolmuş, ardından 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir.

Eren'in Duyguları ve Baro'nun Rolü

Eren, düzenlediği basın toplantısında, "Diyarbakır Barosu, Narin'imizin müştekisi olarak dosyaya başvuru yaptı. Dava süreçlerinde biz buna katılma sıfatı diyoruz," şeklinde konuştu. Eren, baronun Narin'in adaletinin sağlanması için gerekli tüm çalışmalara katkı sunacağını vurguladı.

Müşteki Sıfatıyla Katılım Talebi

Baro Başkanı ayrıca, "Bugün tüm aile bireylerinin bu dava dosyası açısından şüpheli konumda olduğunu ve ifadelerinin alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle yazılı başvurumuzla, biz de resmi olarak müşteki sıfatıyla dosyaya dahil edilme talebinde bulunduk," ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran soruşturmasına ilişkin dosyaya müşteki olarak...

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran soruşturmasına ilişkin dosyaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını açıkladı.