Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DMM, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Netanyahu'nun iddialarını çürüttü ve doğrulamaların eksikliğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:09
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:09

DMM, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Yalanladı

DMM, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Yalanlıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde yaptığı açıklamalara yanıt verdi. DMM, Netanyahu'nun 'İsrail, sivilleri kasten hedef almıyor' ve 'Hamas 7 Ekim'de bebekleri yaktı' gibi iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gazze'deki İddialar

DMM, Netanyahu'nun 'Gazze'de yetersiz gıda varsa, bunun nedeni Hamas' dediği iddiasının da yanlış olduğunu vurguladı. DMM açıklamasında, Oxfam gibi insani yardım kuruluşlarının, İsrail'in yardım akışını kontrol ettiğini ve Gazze halkının sıkıntılarının doğrudan bu kontrolle ilgili olduğunu belirttiklerini ifade etti.

Sivil Kayıplar Üzerine

Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana en az 39,145 Filistinli hayatını kaybetti. DMM, Netanyahu'nun 'İsrail, sivillere zarar vermemek için her türlü önlemi alıyor' açıklamalarını da çürüttü. Aynı zamanda, Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, İsrail'in sivil hedefleri kasıtlı olarak vurma olasılığının yüzde 99 olduğu ifade edildi.

Hamas İle İlgili İddialar

Netanyahu'nun Hamas'a yönelik 'bebekleri yaktı' iddiası ise DMM tarafından daha önce de yalanlanmıştı. İddia, yalnızca bazı İsrail medya organları tarafından dile getirilmiş ancak buna dair herhangi bir kanıt sunulmamıştır. Fransız Le Monde Gazetesi muhabirlerinin ifadelerine göre de böyle bir durumla karşılaşılmamıştır.

Refah Kentine Yönelik Saldırılar

DMM, Netanyahu'nun 'Refah'ta neredeyse hiç sivil ölü yok' söyleminin de asılsız olduğunu, uluslararası kuruluşların açıklamalarının aksine pek çok sivilin hedef alındığını ifade etti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve UNRWA gibi kuruluşlar, İsrail’in saldırılarının sivilleri hedef aldığını doğrulamıştır.

DMM, uluslararası hukuk ve insan hakları ihlalleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.