Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolandırıcılık Davası Kapsamında Dava Dosyaları Birleştirildi

Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, mahkeme dava dosyalarının birleştirilmesine karar verdi.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 19:44

Dolandırıcılık Davası Kapsamında Dava Dosyaları Birleştirildi

Dolandırıcılık Davasında Önemli Gelişme

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılıkla ilgili davalar birleştirildi. Mahkeme, farklı müştekilerin ve sanıkların bulunduğu dosyaların ana dava ile aralarında hukuki irtibat sebebiyle birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme Süreci ve Taraflar

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmalarda, sanıklar arasında Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani'nin yanı sıra Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz gibi isimler yer aldı. Duruşmalara katılan müştekilerden Atilla Baltaş ise dolandırıcılık iddialarını reddetti.

Sanık Seçil Erzan, Baltaş'tan aldığı paraları geri ödediğini, bankadaki işlemlerinin ise yasal çerçevede olduğunu savundu. Ayrıca, Erzan, Baltaş'ın kendisine 400 bin lira gönderdiğini ve daha sonra bu miktara faiz ekleyerek geri verdiğini belirtti.

Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz'ın İfadeleri

Davada yer alan Merve Yılmaz, Seçil Erzan'ın kendisinden fazla para aldığını iddia etti. Yılmaz, 200 bin lira yatırdığını ve bu miktarın kendisine geri ödenmediğini savundu.

Nur Erkasap'ın Açıklamaları

Nur Erkasap, sanığa 500 bin dolar verdiğini ancak sadece 80 bin dolar geri alabildiğini dile getirdi. Erkasap, Seçil Erzan'ın para transferi sürecinin kendisi için karmaşık hale geldiğini ve Fatih Terim'in isminin bu olayda geçmesinin etkisi olduğunu söyledi.

İddianamenin Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan'ın dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik ayrıntılar yer aldı. Sanığın, kamuoyu tarafından bilinen kişileri aldatma yöntemi ile sanıklara yüksek kar vaadinde bulunduğu belirtildi.

Cezai Süreç ve Talepler

Sanık Erzan için 109 yıldan 358 yıla kadar hapis cezası talep edilmekte. Diğer sanıklar için de çeşitli hapis cezaları istenmektedir. İddianamede, Erkasap'a yönelik 9 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme, tüm tarafların ifadeleri sonrası dava dosyalarının birleştirilmesine ve yargılamalara devam edilmesine karar verdi.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli hazırlanan iddianamelere ilişkin yargılamalarda mahkeme heyeti, dava dosyalarının ana dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.