Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Donald Trump, Suikast Girişiminde FBI'a İfade Verecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimiyle ilgili FBI'a ifade vermeyi kabul etti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 19:06
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 19:06

Donald Trump, Suikast Girişiminde FBI'a İfade Verecek

Donald Trump, Suikast Girişimi Üzerine FBI ile İşbirliği Yapacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz tarihinde yaşanan suikast girişimiyle alakalı olarak FBI'a ifade vermeye karar verdi. Bu ifade, suçun mağdurlarına yönelik standart bir görüşme olarak değerlendiriliyor.

FBI Açıklama Yaptı

Pittsburgh FBI ofisi yetkilisi Kevin Rojek, Trump'ın vereceği ifadenin, olayla ilgili gözlemlerine dair daha fazla bilgi edinmek için önemli olduğunu ifade etti. Rojek, "Gözlemlediği şeylere ilişkin onun bakış açısını öğrenmek istiyoruz." dedi.

Rojek, Trump'ın ifadesinin tam olarak nerede ve ne zaman alınacağına dair bilgi paylaşmazken, 20 yaşındaki zanlı Thomas Matthew Crooks hakkında da yeni bilgiler sundu. Crooks'un, toplu silahlı saldırılar ve enerji santrallerine yönelik ilgi duyduğunu gösteren aramalar yaptığını açıkladı.

Suikast Girişimi Detayları

13 Temmuz'da, Pennsylvania eyaletindeki Butler bölgesinde bir seçim mitingi sırasında Trump'a yönelik bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Ayrıca, ABD Gizli Servisi, saldırgana anında müdahale ederek etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

FBI, saldırıyı bir suikast girişimi olarak tanımlarken, olayın ardından öldürülen saldırganın Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurdu. Rojek, yapılan yüzlerce görüşmeye rağmen, henüz silahlı saldırının nedenine dair net bir sonuç elde edemediklerini belirtti.