Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Fransa'ya Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Paris Olimpiyatları'ndaki LGBT temalı canlandırmayı kınadı ve itirazlarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:15
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:15

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Fransa'ya Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Sert Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Fransa'nın 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda gerçekleştirilecek olan açılış kutlamalarında, Hazreti İsa'nın "Son Akşam Yemeği" tablosunun LGBT temalarıyla canlandırılmasına karşı çıktı. Birlik, bu durumu ciddi bir ahlaki çöküş olarak değerlendiriyor.

Açıklama ve Kınama

Birlikten yayımlanan yazılı açıklamada, Paris Olimpiyatları açılış törenindeki görüntülerin büyük üzüntü yarattığına dikkat çekildi. Açıklamada, dinlere ve kutsal değerlere saygı gösterilmesi adına bir çağrı yapıldı. Hakaret ve İhlal

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Hazreti İsa ve havarilerine yönelik yaşananları "açık ve ağır bir hakaret" olarak tanımladı. Açıklamada, olayların, inançlarının derinliğine bir saldırı teşkil ettiği belirtildi.

Manevi Değerlerin Terk Edilmesi

Açılış töreninde yaşananların, "benzeri görülmemiş bir ahlaki çöküşü temsil ettiği" kaydedildi. Birlik, insanların manevi ve ahlaki değerleri terk etmesi, aile yapısının zayıflaması ve toplumsal ilişkilerdeki çürümeye işaret ettiğini dile getirdi.

Sonuç olarak, Dünya Müslüman Alimler Birliği, söz konusu faaliyetlerin toplumsal bozulmaya yol açtığını vurgulayarak, bu tür davranışların tüm semavi dinler tarafından reddedilmesi gerektiğini belirtti.