Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenleniyor. 71 ülkeden 3 bin 687 sporcu katılacak.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:57

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, yarın organizasyonun resmi açılış töreni yapılacak ve etkinlik 31 Ekim tarihinde sona erecek.

Katılımcılar ve Branşlar

Bu yıl düzenlenecek oyunlara, 71 ülkeden toplam 3,687 sporcu katılım gösterecek. Organizasyon, 26 branşta yapılacak ve Türkiye'yi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporlarında çeşitli dallarda yalnızca Türkiye şampiyonu olan sporcular temsil edecek.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın Açıklamaları

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporculara başarılar dileyerek, "Bahreyn’deki Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları’nda mücadele edecek sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizi temsil eden sporcularımıza canıgönülden başarılar diliyorum," şeklinde konuştu.

Sporun Eğitime Katkısı

Bakan Bak, Okul Sporları Daire Başkanlığı'nın çalışmaları ile öğrencilerin erken yaşta sporla tanıştırıldığını belirtti. Öğrencilere spor yapmanın disiplin ve çalışma becerileri kazandırdığını vurgulayan Bak, "Okul ve spor birbirine engel değil, birbirini tamamlayan unsurlardır. Sportif faaliyetler, öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmasına katkı sağlıyor," ifadelerini kullandı.

Bakanlık, ayrıca ilkokul, ortaokul ve liselerde spor faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla eğitim kurumlarıyla iş birliği içerisinde çalışarak, 81 ilde öğrencileri 77 spor branşında bir araya getiriyor. Bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesinde görev alan bakanlık çalışanlarını, antrenörleri, öğretmenleri ve sporcuların ailelerini de tebrik etti.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele...

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele edecek milli sporcular, bu ülkeye gitti.