Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Düzce'de Engelsiz Yaşam Merkezi Yeni Bir Dost Sahiplendi

Düzce'de rehabilitasyon merkezinden sahiplendirilen köpek yavrusu, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni evine kavuştu.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 17:53
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 17:53

Düzce'de Engelsiz Yaşam Merkezi Yeni Bir Dost Sahiplendi

Düzce'de Yeni Bir Can Dostu: Engelsiz Yaşam Merkezi Köpeği Sahiplendi

Düzce'de rehabilitasyon merkezinde kalan bir köpek yavrusu, Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından yeni yuvasına alındı. Düzce Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, yaralı, hasta ve sahipsiz hayvanlara yönelik olarak gerçekleştirilen tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin ardından bu hayvanların sahiplendirildiği belirtildi.

Hayvanların Tedavi Süreci

Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini üstleniyor. Sağlığına kavuşan hayvanlar, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra yeni sahiplerine verilmekte.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nden Talep

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Engelsiz Yaşam Merkezi, Düzce Belediyesi'nin www.pati.duzce.bel.tr platformu aracılığıyla hayvan sahiplenme isteğinde bulundu. Bu talep doğrultusunda, kısırlaştırılmış ve aşıları tamamlanmış köpek yavrusu, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Cihan Ünal ile Veteriner İşleri Müdürü Gönül Asuk tarafından okul yönetimine teslim edildi.

Yeni Bir İsim ve Sertifika

Özel eğitim öğrencileri, sahiplendikleri köpek yavrusuna "Yumak" adını verdi. Ayrıca, köpeğin bakımının yapılacağı bir atölye okulun bahçesinde oluşturuldu. Okul yönetimine ise, hayvana olan duyarlı yaklaşımları nedeniyle "can dostu" sertifikası sunuldu.

Düzce'de rehabilitasyon merkezindeki köpek yavrusu, engelsiz yaşam merkezi tarafından...

Düzce'de rehabilitasyon merkezindeki köpek yavrusu, engelsiz yaşam merkezi tarafından sahiplenilerek yeni yuvasına kavuştu.