Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne, 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Edirne, 7-8 Eylül tarihlerinde 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Türkiye Kürek Federasyonu tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 12:31
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 12:31

Edirne, 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Edirne'de Avrupa Kürek Şampiyonası Coşkusu

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 7-8 Eylül tarihlerinde Meriç Nehri'nde gerçekleşecek olan 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası için önemli açıklamalarda bulundu.

Hedef Hatasız Organizasyon

Ertürk, düzenlediği basın toplantısında şampiyonayı en mükemmel şekilde gerçekleştirmek istediklerinin altını çizerken, "Elimizden geldiğince hatasız bir şekilde organizasyonu tamamlamak en büyük amacımız" şeklinde konuştu.

28 Ülke Katılacak

Bu yıl Edirne, 28 farklı ülkenin katılımıyla 600'e yakın sporcuyu ağırlayarak büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ertürk, "U23 Avrupa Şampiyonası denildiğinde akıllarda güzel hatıralar bırakmak istiyoruz" dedi.

Gelecek Hedefler

Ertürk, ayrıca Edirne'de iki hafta arayla düzenlenecek başka büyük yarışların yaklaştığına dikkat çekti, "Balkan Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olacağımıza inanıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda da İstiklal Marşı'mızı birden fazla kez okutmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Dünya Şampiyonası Hayali

Federasyon Başkanı, Meriç Nehri'nde ileride dünya şampiyonası düzenlemeyi istediklerini belirterek, Edirne'de bir sporcu eğitim merkezi kurulmasının önemine de vurgu yaptı. "Bu organizasyon hem Türkiye Kürek Federasyonu için tarihi bir an, hem de Edirne için büyük bir fırsat" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk (sağda) ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı...

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk (sağda) ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, 7-8 Eylül'de düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenledi.