Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu Düzenlendi

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, bebek ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi'ni protesto etti.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 10:02

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu Düzenlendi

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Sivil toplum kuruluşları, Edirne'de "Yenidoğan çetesi"ni protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Etkinlik, Saraçlar Caddesi'nde düzenlendi.

Ağır Cezalar Talep Ediliyor

Protestoya katılan kuruluş temsilcileri, bebek ölümlerine neden olan şüphelilerin en ağır cezaları alması gerektiğini ifade etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği'nin başkanı Nur Yılmaz Ercin, yaptığı açıklamada "acımasız bir vahşetle" karşı karşıya kalındığını belirtti.

Hastanelerin Rolü ve Denetim İhtiyacı

Ercin, hayati tehlikesi bulunan yenidoğanların donanımlı devlet hastanelerine yönlendirilmesi gerektiğini, bunun yerine özel hastanelere sevk edilmelerinin bebek ölümlerine neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, olayla ilgili hastane sahipleri, doktorlar ve diğer personelin durumu hakkında endişelerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Hayata yeni gözlerini açmış, anne kollarını alamamış bebekleri üç kuruş için yok eden insanlar karşısında nutkumuz tutuldu. Suçu gören ve kayıtsız kalanlar da en az suç işleyenler kadar sorumludur."

Hekimlerin Durumu ve Adalet Beklentisi

Edirne Emek Platformu adına açıklama yapan Dr. Utku Okçu, yaşanan olayın insanlık değerleriyle asla bağdaşmadığını ifade etti. Okçu, hekimlik mesleğine leke sürenlerin toplum sağlığını riske atmamaları gerektiğini vurguladı.

Okçu, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde gece gündüz demeden çalışan değerli hekimlerin bu tür olaylarda toptancı bir bakış açısıyla suçlanmamaları gerektiğinin altını çizdi. "Adalet bekliyoruz, yaşananlar nedeniyle sağlıkta yeni bir şiddet dalgası oluşmasına müsaade etmemeliyiz." diye ekledi.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin...

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin ölümüne neden olan "Yenidoğan çetesi"ni protesto etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, protestoda açıklama yaptı.