Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne Maratonu KPSS Nedeniyle Güncellendi

Edirne Maratonu, KPSS Ön Lisans Sınavı nedeniyle saat değişikliği yaptı; yeni start saati 07.00 olarak belirlendi.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 14:29

Edirne Maratonu KPSS Nedeniyle Güncellendi

Edirne Maratonu Tarafından Yapılan Açıklama

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül Pazar günü düzenlenecek 9. Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu.

Start Saati Değişti

Yapılan basın toplantısında Akdağ, maratonun başlangıç saatinin KPSS Ön Lisans sınavı ile çakışmaması için 07.00 olarak belirlendiğini açıkladı. "Sınav saatini de göz önüne alarak, hiç kimsenin mağdur olmaması adına bu düzenlemeyi yaptık," dedi.

Ödül Töreni ve Parkur Kapanma Saati

Maraton için belirlenen diğer saatler de açıklandı; parkur kapanma saati 09:30, ödül töreninin ise 10:30'da gerçekleşeceği ifade edildi.

Destek ve Teşekkür

Akdağ, maratonun belirlenen tarihte ve saatte yapılması konusundaki hassasiyeti nedeniyle Vali Yunus Sezer'e teşekkür etti. Akdağ, organizasyonların ertelemesinin zor sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Sporculara Kolaylıklar

Maraton organizasyonu için Türkiye'den ve yurt dışında gelen 700 sporcunun katılacağı bildirildi. Organizasyon sonunda katılımcılar, Edirne'deki KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabilecekler. "El birliğiyle bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz," şeklinde konuştu.

Son olarak, değişen start saatinin sporcular arasında olumlu karşılandığı ve bu nedenle 50 kişilik ek kontenjan oluşturulduğu belirtildi. Kontenjanın kısa sürede dolması bekleniyor.

9. Uluslararası Edirne Maratonu'nun başlangıç saati, aynı gün yapılacak KPSS Ön Lisans sınavı...

9. Uluslararası Edirne Maratonu'nun başlangıç saati, aynı gün yapılacak KPSS Ön Lisans sınavı nedeniyle güncellendi. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Selimiye Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında 1 Eylül Pazar günü koşulacak Edirne Maratonu'nun KPSS Ön Lisans sınavı ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle belirsizlik oluştuğunu söyledi.