Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eğitim Müşavirleri ile Çevrim İçi Toplantı: Türk Kültürüne Vurgu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, eğitim müşavirleriyle toplantıda Türkçenin önemini vurguladı, işbirliği çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 20:36
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:36

Eğitim Müşavirleri ile Çevrim İçi Toplantı: Türk Kültürüne Vurgu

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Eğitim Müşavirlerine Önemli Mesajlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yurt dışındaki eğitim müşavirleri ve ataşeleriyle çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye'nin eğitim politikalarına dair önemli değerlendirmeler yapıldı.

Türk Kültürü ve Eğitimde Birliktelik

Bakan Tekin, toplantıda Türkiye'deki eğitim uygulamalarının diğer ülkelerce örnek alındığını belirtirken, "Birlik ve beraberlik içinde çalışırsak, hep beraber bir hedefe yönelirsek ancak başarılı olabiliriz." ifadelerini kullandı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine dikkat çeken Tekin, eğitim müşavirleri ve ataşelerinden bu konuyu önemsemelerini istedi.

Kültürel Misyon ve Faaliyetler

Tekin, eğitimci temsilcilerine, Türk dili ve kültürü konusunda yürütmeleri gereken çalışmaları hatırlatarak, "Türkçe, Türk kültürü, Anadolu coğrafyasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle gönül bağını canlı tutacak çalışmaları ilgili kuruluşlarla beraber yapmanızı bekliyorum." dedi.

Son 20 Yıldaki Gelişmeler

Bakan, yurt içi ve yurt dışındaki eğitim faaliyetlerinin son 20 yılda önemli bir mesafe katettiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı ve destek veren herkese teşekkür etti. Eğitim müşavirleri, görev yaptıkları ülkelerdeki çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantıya Katılan Diğer İsimler

Toplantıda Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ile Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya da yer aldı. Eğitim faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi adına çeşitli planlar üzerinde duruldu.