Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ejder Açıkkapı'dan Sahipsiz Hayvanlar İçin Çağrı

AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi için çağrıda bulundu ve muhalefeti eleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 15:06
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 15:06

Ejder Açıkkapı'dan Sahipsiz Hayvanlar İçin Çağrı

Ejder Açıkkapı'dan Sahipsiz Hayvanlar İçin Önemli Açıklama

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sahipsiz hayvanlara yönelik hazırlanan yeni kanun teklifine itiraz edenleri, bu hayvanları sahiplenmeye davet etti.

Basın Toplantısındaki Değerlendirmeler

Açıkkapı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla tarafsız gazetecilik anlayışını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel'in, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu hutbe hakkında kullandığı ifadeleri eleştirerek, "Bu ifadeler utanç vericidir. Diyanet İşleri Başkanı, Hutbe’de yalnızca Allah’ın kelamını dile getiriyor. Bu tür açıklamalar kabul edilemez," dedi.

Yasa Teklifinin Önemi

Açıkkapı, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndan geçtiğini belirterek, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. "Bugüne kadar büyükşehir belediyeleri de dahil sahipsiz hayvanlar için adım atmayanlar, şimdi farklı bir algı oluşturmaya çalışıyorlar," diye konuştu.

Düzenlemenin yasalaşması halinde sahipsiz hayvanlar için sahiplenme ve kısırlaştırma konusunda önemli adımlar atılacağını vurgulayan Açıkkapı, Cumhurbaşkanı'nın kampanyasına destek verilmesini istedi. "Şiddetle itiraz edenleri, bu canları sahiplenmeye çağırıyoruz," dedi.