Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekrem Kap ÖNSİAD Başkanlığına Seçildi: Yeni Hedefler ve Vizyon

ÖNSİAD'ın yeni başkanı Ekrem Kap, 15 ülkede temsilcilik açmayı ve meslek liseleri ile iş birliğini hedefliyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 13:40
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 13:40

Ekrem Kap ÖNSİAD Başkanlığına Seçildi: Yeni Hedefler ve Vizyon

Ekrem Kap, ÖNSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçildi

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD), 5. Olağan Kongresini Ticaret Bakanı Ömer Bolat‘ın katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirdi. Kongrede, Ekrem Kap üyelerin oylarıyla yeni yönetim kurulu başkanı olarak belirlendi.

Kap’ın Hedefleri ve Vizyonu

Kongrede yaptığı konuşmada, Ekrem Kap, derneğin yeni dönem mottoları, hedefleri ve vizyonlarını paylaştı. Kap, sektördeki ara eleman sıkıntısına dikkat çekerek, ÖNSİAD Meslek Lisesi kurma hedefini vurguladı.

Felsefe ve Kurumsallaşma Vurgusu

Kap, bir kurumun felsefesi olmadan yön bulamayacağını belirterek, "Öyle bir felsefe oluşturmalıyız ki nereye gidersek gidelim peşimizden gelsin. İşte biz felsefemizi üç başlıkta topladık: en iyisi olacağız, en iyisini yapacağız, en iyi yerde olacağız. Bu felsefeyle yola çıktığımızda durmadan çabalayacağız" dedi.

Üç Yılda 3 Bin Yeni Üye Hedefi

Etkileyici bir hedefle konuşmasını sürdüren Kap, "Derneğimize üç yılda 3 bin yeni üye katmak istiyoruz. 81 ildeki yapılanmamızı tamamlayıp, dünyanın stratejik olarak gördüğümüz 15 ülkesinde temsilcilik kurmayı hedefliyoruz" dedi. Kap, meslek okulları ile irtibatlı olarak ilerlemek istediklerini belirtti.

Global Sorunlara Çözüm Arayışı

Kap, nitelikli eleman yetiştirmek için meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, "Diğer bir sorun ise şirket bölünmeleri. Yüksek motivasyonla kurulan şirketler, felsefe ve kurumsallaşma eksikliği nedeniyle bölünebiliyor. Bu, ülkemize global anlamda zarar veriyor. Yeni dönemde 'Sermayeyi böldürtmeyeceğiz' mottosuyla yola çıkacağız" açıklamasında bulundu.

AR-GE Yatırımı

Kap, bina değil, bilgiye yatırım yapılması gerektiğinin altını çizerek, AR-GE alanına daha fazla yatırım yapılmasını sağlamayı da hedefliyor.

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Kap...

Önder Sanayici İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Kap seçildi.