Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

El Chapo'nun Oğlu Suçlamaları Reddetti

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlu Joaquin Guzman Lopez, ABD'deki mahkemede suçlamaları kabul etmediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 00:51
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 00:51

El Chapo'nun Oğlu Suçlamaları Reddetti

Lopez Suçlamaları Reddetti

ABD'de müebbet hapis cezasına çarptırılan uyuşturucu baronu "El Chapo" olarak bilinen Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez, ülkeye uyuşturucu sokma suçlamalarını reddetti. Lopez, Texas'ta gözaltına alınmasının ardından Chicago'daki federal mahkemede hakim karşısına çıktı.

Mahkemede Kısa Cevaplar

Lopez, mahkemeye tutuklu olarak getirildi ancak kelepçe takılmadı. Verdiği cevaplar "evet" ve "hayır" gibi kısa yanıtlarla sınırlı kaldı. Hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddeden Lopez, birçok ayrıntının belirsizliğini korumasına rağmen, suçlu bulunması durumunda ağır cezalarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Bir Sonraki Duruşma Tarihi

ABD Bölge Yargıcı Sharon Johnson Coleman, yaklaşık 10 dakika süren duruşmanın ardından Lopez'in tutuklu yargılanmasına karar vererek bir sonraki mahkeme tarihini 30 Eylül olarak belirledi.

Gözaltına Alındığı Tarih ve Aile Bağlantıları

Joaquin Guzman Lopez, 25 Temmuz'da Meksika'nın Sinaloa uyuşturucu karteliyle bağlantılı olarak gözaltına alındı. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, bu durumu kamuoyuna duyurdu. Lopez'in kardeşlerinden Ovidio Guzman, 2023'te Meksika tarafından ABD'ye iade edilmiş, diğer iki kardeşi Ivan ve Alfredo Guzman Salazar ise hâlâ firardadır. ABD'li yetkililer, kardeşlerin babalarının uyuşturucu imparatorluğunu yeniden canlandırdığına güveniyor.

El Chapo'nun Geçmişi

"El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman, ABD'nin New York eyaletindeki davada geçen yıl müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 2001 ve 2015'te iki kez yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Guzman, en son Ocak 2016'da yakalanarak ABD'ye iade edilmiştir.