Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

El Ezher Kurumu'ndan Fransa'ya Tepki: LGBT Temalı Hazreti İsa Tasvirine Dair Açıklama

Mısır'daki El Ezher Kurumu, Fransa'nın LGBT temalı Hazreti İsa canlandırmasına sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:55

El Ezher Kurumu'ndan Fransa'ya Tepki: LGBT Temalı Hazreti İsa Tasvirine Dair Açıklama

Mısır'daki El Ezher Kurumu'ndan Sert Açıklama

Mısır’ın önde gelen dini otoritesi El Ezher Kurumu, Fransa’da düzenlenecek olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışında LGBT temaları içeren Hazreti İsa canlandırmasını kınadı. Kurum, bu durumu ahlaki ve dini hassasiyetlere yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi.

“Ahmakça ve Barbarca Bir Tasvir”

Yapılan resmi açıklamada, "Mesih (Hazreti İsa) aleyhisselamın, şerefinde ve peygamberlik makamında hakaret edici bir şekilde ahmakça ve barbarca tasvir edilmesi, müminlerin dini hassasiyetlerine saygısızlık yapılmasıdır" ifadeleri yer aldı. El Ezher, bu tür tasvirlerin ve hakaretlerin tüm yaratılanlara karşı büyük bir utanç olduğunu söyledi. Bütün Nebilere Saygı

El Ezher, "Allah’ın peygamberlerinden herhangi birisine hakaret girişimlerini kalıcı olarak reddediyoruz," diyerek, dini değerlere ve sembollere karşı saygının önemine dikkat çekti.

Dünya Kamuoyuna Uyarı

Kurum, din ve ahlaka karşı yapılan bu tür eylemlerin normalleştirilmesi riskine dikkat çekerek, "Bu sapkın akım, dini inançları zayıflatmayı ve ahlaki bozulmayı teşvik etmeyi hedefliyor" uyarısında bulundu. Birleşme Çağrısı

Açıklamada, "Bu sapkın ve aşağılık eğilime karşı durmak için birleşme çağrısı yapıyoruz" mesajı verilerek, dünya genelindeki Müslümanları ve dini toplulukları bu tür eylemlere karşı duyarlılıkla hareket etmeye davet edildi.