Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk'ın Yapay Zeka ile Değiştirdiği Video, Siyasette Endişeleri Artırdı

Elon Musk, Kamala Harris'in yapay zeka ile değiştirilen videosunu paylaşarak siyasetteki yapay zeka etkisini gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 14:45
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:45

Elon Musk'ın Yapay Zeka ile Değiştirdiği Video, Siyasette Endişeleri Artırdı

Elon Musk ve Yapay Zeka Endişeleri

Amerikalı milyarder Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesiyle birlikte, Demokratların muhtemel adayı Kamala Harris'in yapay zeka kullanılarak değiştirilmiş bir videosunu sosyal medya platformu X'te paylaştı. Bu durum, yapay zekanın siyasetteki rolüne dair endişeleri artırdı.

Yayınlanan Video ve Tepkiler

Musk, videonun bir "parodi" olduğunu belirtmeden paylaşımda bulunurken, video içerisinde Harris'in yapay zeka tarafından taklit edilen sesiyle, "Ben Kamala Harris, başkanlık seçiminde Demokratların yeni adayıyım. Biden sonunda yaşlı olduğunu kabul etti" ifadeleri yer aldı.

Harris'in seçim kampanyası sözcüsü Mia Ehrenberg, videonun sosyal medyada hızla yayılması üzerine Associated Press ile yaptığı açıklamada, "ABD vatandaşlarının Harris'in sunduğu güvenlik ve özgürlüğü talep ettiğini biliyoruz. Musk ve Donald Trump'ın yalan söylemesine izin veremeyiz," dedi.

Uzmanlardan Değerlendirme

Yapay zeka teknolojisinin siyasetteki etkisini inceleyen dijital teknoloji uzmanı Hany Farid, videonun yapay zekanın gücünü gözler önüne serdiğini belirtti. Farid, "Yapay zeka tarafından oluşturulan ses oldukça gerçekçi. Ancak bu tür araçların demokrasiyi zedeleyecek şekilde kullanılmamalıdır" şeklinde uyarıda bulundu.

Danışma grubu Public Citizen'ın eş başkanı Rob Weissman, birçok insanın videonun gerçek olduğunu düşündüğünü vurguladı ve buna benzer içeriklere karşı daha önce uyarılarda bulunulduğunu hatırlattı.

Öte yandan, Musk'ın başkanlık seçimlerinde eski ABD Başkanı Trump'ı desteklediği biliniyor.