Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk, Starlink ile Gazze'deki Hastanelere İnternet Desteği Sağlıyor

Elon Musk, Starlink'in Gazze'deki hastaneler için aktif hale geldiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:58
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:58

Elon Musk, Starlink ile Gazze'deki Hastanelere İnternet Desteği Sağlıyor

Starlink, Gazze'deki Hastanede Faaliyete Geçti

Ünlü girişimci Elon Musk, hem Tesla'nın hem de SpaceX'in sahibi olarak biliniyor. Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Starlink uydu internet sisteminin Gazze'deki bir hastanede aktif olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu.

Bağlantı Hakkında Detaylar

Musk, söz konusu mesajında, "Starlink artık Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in desteğiyle Gazze’deki bir hastanede aktif," ifadesini kullandı. Ancak, hastanenin kimliği hakkında bilgi verilmedi.

İsrail’in Onayı ile Sağlanan Destek

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Starlink’in, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen bir sahra hastanesinde hizmet vermesi için İsrail makamlarının onay vermiş olması dikkat çekti.

İletişim Kesintilerine Karşı Alternatif Arayışlar

İsrail, geçen yıl Gazze Şeridi'ndeki iletişim hizmetlerini tamamen kesmişti. Bu durum, X platformundaki birçok kullanıcıyı, insani yardımların koordinasyonu için Starlink hizmetinin yeniden sağlanması yönünde talepte bulunmaya yönlendirmişti.

İsrail İletişim Bakanı'nın Tepkisi

Bu gelişmelere yanıt olarak, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk’ın girişimine karşı çıkacaklarını belirtti. Karhi, geçen yıl Kasım ayında Elon Musk ile yaptığı görüşmelerde, Starlink’in Gazze’ye internet sağlaması konusundaki prensipte anlaşmaya varmışlardı.