Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk'tan Trump Bağışı İddialarına Yanıt

Elon Musk, Trump'ın kampanyasına 45 milyon dolar bağış yaptığı iddialarını yalanladı ve gerçek bağış miktarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 11:26
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 11:26

Elon Musk'tan Trump Bağışı İddialarına Yanıt

Elon Musk, Trump Bağış İddiasını Yalanladı

Tesla ve SpaceX gibi öncü şirketlerin sahibi olan Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen "America PAC" adlı yeni siyasi eylem komitesine aylık 45 milyon dolar bağış yaptığına dair iddiaları yalanladı.

Musk'ın Açıklamaları

Musk, ünlü psikolog Jordan Peterson ile gerçekleştirdiği bir röportajda, medyada yer alan haberlerin asılsız olduğunu ifade etti. Ayrıca, sosyal medya platformu X üzerinden de konuya değinerek, Trump’a yaptığını belirttiği bağışların çok daha "düşük bir seviyede" olduğunu vurguladı.

WSJ'ye Göre Aylık 45 Milyon Dolar İddiası

Geçtiğimiz hafta Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre Musk’ın, Trump yanlısı siyasi eylem komitelerine her ay 45 milyon dolar bağış yapması planlanıyordu. Ancak Musk, bu habere mizahi bir yanıt vererek, takipçileri tarafından bu durumu "yalanladığı" şeklinde yorumlandı.

Bağışların Önemi Nedir?

ABD’de devlet, seçim kampanyalarına yeterli mali destek sağlamadığı için adaylar, etkili bir kampanya yürütebilmek adına milyonlarca dolar tutan reklamlara, etkinliklere ve sosyal medya stratejilerine yatırım yapmak zorundalar. İyi finanse edilen adaylar, daha fazla seçmene ulaşarak oy oranlarını artırma şansı buluyor.