Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli Albay Murat B.'ye FETÖ İddianamesi: 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan emekli albay Murat B. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 11:29
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 11:29

Emekli Albay Murat B.'ye FETÖ İddianamesi: 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

FETÖ'ye Üye Olduğu İddia Edilen Emekli Albay Murat B. Hakkında İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasında yer aldığı iddia edilen emekli albay Murat B. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Soruşturma Detayları

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianameye göre, FETÖ'ye dair bilgileriyle tanıklık eden emekli albay İbrahim A., 1993 yılında askeri öğrenci olduğu dönemde Murat B. ile birlikte örgütsel toplantılara katıldığını bildirdi.

Murat B, örgüte mensup kişilerin mahrem iletişim yöntemleri aracılığıyla kendisiyle iletişime geçtiğinin tespit edilmesi üzerine 25 Haziran'da gözaltına alındı. İddianamede, Murat B.'nin örgütle bağlantısını 1985 yılına kadar uzandığını belirttiği kaydedildi.

Züccaciye Dükkanındaki Toplantılar

Murat B. ifadesinde, örgütle irtibatının başlangıcını ve yapılanmasını detaylarıyla anlattı. Ortaokul yıllarında "Mustafa" kod adlı bir şahıs tarafından yönlendirilerek askeri liseye geçiş yapmaya karar verdiğini söyleyen Murat B., "1985-1989 yılları arasında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde okudum. Hafta sonları, 'Fatih' kod adlı kişiyle bir züccaciye dükkanında gizli toplantılar yapıyorduk," dedi.

Fetullah Gülen ile Buluşma İfadesi

Murat B., askeri lise döneminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüştürüldüklerini ifade ederek, "1987'de İzmir'de bizi bir araçla alıp, Gülen'le görüşmeye götürdüler. O toplantıda saatlerce kendisini dinledik. Örgütün içinde olduğum için pişmanım," şeklinde konuştu.

15 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemi

İddianamede yer alan detaylar, Murat B.'nin mahrem imamlar aracılığıyla örgütle gizli ilişkiler içerisinde olduğunu ve 12 kişiyi deşifre ettiğini ortaya koyuyor. Bu nedenle Murat B. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinin değerlendirilmesini ise ilerleyen günlerde belirleyecek.