Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emine Erdoğan, Arnavutluk'un Linda Rama'sı ile Kültürel Bağları Güçlendirdi

Emine Erdoğan, Tiran'da Linda Rama ile bir araya gelerek Türkiye-Arnavutluk kültürel ilişkilerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 14:25

Emine Erdoğan, Arnavutluk'un Linda Rama'sı ile Kültürel Bağları Güçlendirdi

Emine Erdoğan ve Linda Rama ile Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi Linda Rama ile önemli bir buluşma gerçekleştirdi. Tiran'daki Devlet Resmi Konutu Villa 30'da yapılan görüşme, resmi ziyaretler kapsamında gerçekleşti.

Kültürel Değerlerin Paylaşımı

Görüşme sırasında Linda Rama, New York'ta düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" sergisine daveti için Emine Erdoğan'a teşekkür etti. Bu programın kendisi üzerinde büyük bir etki bıraktığını belirtti.

Tarihi ve Kültürel Bağların Güçlenmesi

İki liderin eşleri, Türkiye ve Arnavutluk'un sahip olduğu ortak kültürel değerleri de ele aldı. Linda Rama, Emine Erdoğan'a Villa 30'u gezdirerek bu konutun tarihi hakkında bilgi verdi.

Paylaşımlar ve İyi Niyet Mesajları

Görüşmenin ardından Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri paylaştı:
"Resmi ziyaretimiz kapsamında Tiran'da Arnavutluk Başbakanı'nın değerli eşi Linda Rama ile bir araya geldik. İki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarını daha da güçlendirecek konuları ele aldık. Karşılıklı ziyaretlerle ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin giderek derinleşeceğine dair inancımız ortak."

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Devlet Resmi Konutu olan Villa 30'da Arnavutluk Başbakanı Rama'nın eşi Linda Rama'nın konuğu oldu.