Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Engin ve Dilan Polat Dava Sürecinde Tahliye Edildi

Polat çiftinin davasında dört tutuklu sanık tahliye edildi, mahkeme duruşması 19 Aralık'ta yapılacak.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 12:56
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 12:56

Engin ve Dilan Polat Dava Sürecinde Tahliye Edildi

Engin ve Dilan Polat Çiftinin Dava Sürecinde Önemli Gelişme

İstanbul'da devam eden Dilan ve Engin Polat davasında, mahkeme önemli bir karar alarak tutuklu sanıkları tahliye etti. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verdi.

Dava Hakkında Detaylar

Dilan ve Engin Polat çifti, toplam 28 sanığın yargılandığı davada 3 ayrı suçlamadan 20 ila 40 yıl arasında hapis cezası ile karşı karşıya. Duruşmaya katılan diğer tutuklu sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkeme, tahliye edilen sanıklar için "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkillerinin tutukluluk sürecinin uzunluğuna dikkat çekerek, dosyada somut delil bulunmadığını ve yapılan soruşturmada gizlilik kararı olduğunu belirtti. Horoz, "Bu zamana kadar dosyada gizlilik kararı olduğu için çok fazla açıklama yapılamamıştı. Ancak tüm deliller çürütülmüş durumda," dedi.

Duruşmanın Ardından Yaşananlar

Dava duruşması, 19 Aralık 2023 tarihine ertelendi. Duruşma salonunda alınan tahliye kararı, izleyenler tarafından alkışlarla karşılandı. Polat çifti, 6 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda 1 Kasım 2023 tarihinde gözaltına alınmış ve yargılanma süreci başlamıştı.

İddianamenin İçeriği

İddianamede, yasa dışı yollardan elde edilen gelirlerin aklanmaya çalışıldığı ve birçok sahte fatura düzenlendiği belirtiliyor. Dilan ve Engin Polat'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "yasa dışı bahis" kanununa muhalefet etmekle suçlandıkları ifade ediliyor. İddianamede, toplam 31 şirketin soruşturma kapsamında incelenmesi ve gerekli mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep ediliyor.

Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle...

Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Davada ara kararın açıklanmasının ardından Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.