Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erişilebilirlik Menüsü ile Engelli Bireylere Kolaylık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilerin hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için yeni bir özellik sundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:22
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:22

Erişilebilirlik Menüsü ile Engelli Bireylere Kolaylık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Yeni Bir Adım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bireylerin ihtiyaç duydukları hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla "Erişilebilirlik Menüsü"nü tanıttı. Bu yeni özellik, aile.gov.tr web sitesinde hayata geçirildi.

Hizmetlerden Herkes Yararlanacak

Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Erişilebilirlik herkes içindir" ilkesinin benimsenerek, tüm bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde çeşitli hizmetlere ulaşabilmesi hedefleniyor. Engelli bireyler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve gaziler gibi özel ihtiyaçları olan vatandaşlar için geliştirilen programların daha görünür hale getirilmesi amaçlanıyor.

Teknolojik Özellikler ile Kolay Erişim

Yeni menü, birçok teknolojik özelliği bünyesinde barındırıyor. Kullanıcılar, "Ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, bağlantı vurgulama, büyük metin, disleksi dostu ve kontrast renk ayarı" gibi seçenekler sayesinde bakanlığın sunduğu sosyal hizmetlere ve yardımlara, bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Bu adım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, tüm topluma yönelik erişilebilirlik ve destek politikalarında somut bir kazanım olarak öne çıkıyor.