Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erkek Hakları İçin Eylem: Erkekleri Koruma Derneği Yükseltiyor Sesini

Erkekleri Koruma Derneği, erkek haklarını savunmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 16:03
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 16:03

Erkek Hakları İçin Eylem: Erkekleri Koruma Derneği Yükseltiyor Sesini

Erkek Hakları İçin Protesto

Aşkent'te, Erkekleri Koruma Derneği, erkeklerin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenledi. Eylem, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde gerçekleşti.

''Erkeklerin de Kalbi Var''

Derneğin üyeleri, "Erkeklerin de kalbi var, çığlıklarını duyun" ve "Nafaka yükü köleliktir. Erkekler de özgürlük ister" yazılı pankartlarla toplandı. Kalabalık grup, sloganlar atarak erkek haklarının önemine vurgu yaptı.

Başkan İfadelerini Paylaştı

Eylemde konuşan Dernek Başkanı Bahri İnceler, bireysel eşitlik ilkesine bağlı olduklarını belirtti. İnceler, "Birçok baba evlatlarını göremiyor. Çocuklar bize düşman olarak geri dönüyor" dedi. Ayrıca birçok erkeğin iftiraya uğradığını dile getirerek, "Bir kadın, hiçbir kanıt olmadan kocasını evden atabiliyor; bu durum kabul edilemez" şeklinde konuştu.Eşitlik ve Mağduriyetler Üzerine

İnceler, Türkiye'deki yasaların genellikle kadınları koruduğunu, erkek haklarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu. Nafaka yükü gibi konulara da değinen İnceler, 3 ay süren bir evlilik için ömür boyu nafaka ödenmesini haksız buldu.

Toplumda Ses Getiren Olaylar

Bahri İnceler, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun önemine dikkat çekerek, psikolojik baskılardan bahsetti. "Bir otobüste bir kadın, ‘bu adam bana tacizde bulundu’ dediğinde, adamın hayatı kararıyor. Çok kolay bir şekilde suçlanabiliyorlar ve toplumdan dışlanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Eylem sırasında, grup üyelerinden oluşan bir bando ekibi çeşitli müzikler çalarak etkinliğe eğlenceli bir atmosfer kattı.

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği...

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği gerekçesiyle eylem yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanan grup adına, Dernek Başkanı Bahri İnceler (sağda) açıklama yaptı.