Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türkiye Üçüncüsü

Erzurum, 58 coğrafi işaretli ürünüyle Türkiye'de üçüncü sırada yer alıyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:24

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türkiye Üçüncüsü

Erzurum'un Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Gurur Duyalım

Erzurum, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakan Oral, bu konuda oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe İlçe Ürün Tespiti

Hakan Oral, çeşitli bölgelerdeki ekiplerin çalışmalarıyla Erzurum'a özgü meşhur ürünleri tespit ettiklerini belirtti. "Erzurum özelinde ilçe ilçe, köy köy ekiplerimizle coğrafyamızın meşhur olanlarını tespit edip gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.

Büyük Başarılar ve Hedefler

ETB’nin yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde 50 coğrafi işaretli ürün başvurusunun gerçekleştirildiği ve bunun bir rekor olduğu belirtildi. Oral, "Bu çalışmalar sonucunda şehrimizi gastronomi kenti olmanın yanı sıra hem ülkemizde hem de Avrupa'da marka yapmak için hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

AB Başvuruları ve Gelecek Beklentileri

ERZURUM'un özgün lezzetleri arasında yer alan Erzurum Su Böreği, Erzurum Civil Peyniri ve Erzurum Göğermiş Peyniri için Avrupa Birliği'ne yapılan başvuruların sonucunu merakla beklediklerini aktaran Oral, bu ürünlerin yurt dışında da tanınmasını amaçladıklarını söyledi.

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum...

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, konuyla ilgili açıklama yaptı.