Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erzurum'da Koruma Altına Alınan Leylek Yavrusu

Yalnız kalan leylek yavrusu Erzurum'da koruma altına alındı. Mahalle sakinleri durumu yetkililere bildirdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:38

Erzurum'da Koruma Altına Alınan Leylek Yavrusu

Erzurum'da Leylek Yavrusu Koruma Altında

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Söğütlü Mahallesi'nde, yalnız kalan bir leylek yavrusu koruma altına alındı. Elektrik direğindeki yuvada yalnız yaşayan leylek yavrusu ile kara yolunda telef olmuş başka leylekler gören mahalle sakinleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Şube Müdürlüğü'ne durumu bildirdi.

Yavru Leylek Kurtarıldı

Yardım için gelen Aras EDAŞ ekipleri, leylek yavrusunu yuvadan indirerek veteriner hekim Selçuk Albayrak'a teslim etti. Albayrak, leylek yavrusuna ilk müdahaleyi gerçekleştirerek bakımına başladı. Şimdi yavru leylek, şırınga ile besleniyor.

Bakım Süreci ve Gelecek Planları

Veteriner Hekim Selçuk Albayrak, mahalle sakinlerinin leyleklerin durumunu fark ettiğini ve yol kenarında ölü leylekler bulduklarını belirterek, "Mahalle sakinleri, trafik kazası dolayısıyla leyleklerin telef olduğunu düşünüyor. Biz durum bildirilince Aras EDAŞ ekiplerinin yardımıyla leyleği kurtarıp bakımına başladık," dedi. Albayrak, leylek yavrusunun yetişkin hale gelene kadar bakımına devam edeceklerini ve ardından doğaya salacaklarını sözlerine ekledi.

Erzurum'da yuvasında yalnız kalan leylek yavrusu koruma altına alındı.

Erzurum'da yuvasında yalnız kalan leylek yavrusu koruma altına alındı.