Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erzurum'da Tarihi Patlamamış Top Mermisi Bulundu

Osmanlı-Rus Savaşı'ndan kalma bir top mermisi, Erzurum'da gerçekleştirilen doğal gaz çalışmaları sırasında ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 10.08.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 10.08.2024 12:18

Erzurum'da Tarihi Patlamamış Top Mermisi Bulundu

Erzurum'da Tarihi Bir Keşif

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesi'nde, doğal gaz çalışması sırasında tarihi bir bulguya rastlandı. Çalışmalar esnasında, Osmanlı-Rus Savaşı dönemine ait olduğu düşünülen patlamamış bir top mermisi keşfedildi.

Durum Yetkililere Bildirildi

Doğal gaz çalışmaları yapan ekipler, top mermisini gördüklerinde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, patlamamış top mermisini güvenlik önlemleri ile teslim aldı.

Kriminal İnceleme Sonuçları

Yapılan kriminal incelemelerde top mermisinin üzerinde harf veya rakam gruplarına rastlanmadığı belirlendi. Yaklaşık 150 yıllık olduğu tahmin edilen bu tarihi mermi, Osmanlı-Rus Savaşı'ndan kaldığı değerlendiriliyor.

İmha Süreci

Top mermisinin güvenli bir şekilde işleme alınmasının ardından, polis tarafından imha edileceği bildirildi. Bu tür tarihi eserlerin uygun şekilde değerlendirilmesi, yerel yetkililer tarafından titizlikle takip ediliyor.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde doğal gaz çalışması sırasında, Osmanlı-Rus Savaşı döneminden...

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde doğal gaz çalışması sırasında, Osmanlı-Rus Savaşı döneminden kaldığı değerlendirilen patlamamış top mermisi bulundu.