Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eski Başkan Obama, Kamala Harris'i Destekledi

Barack ve Michelle Obama, Kamala Harris'in başkanlık seçimlerinde destekleyeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:28
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:28

Eski Başkan Obama, Kamala Harris'i Destekledi

Obama Çifti Harris'i Destekliyor

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Başkan Joe Biden'ın seçimden çekilmesiyle birlikte Kamala Harris'i desteklediğini duyurdular. Harris, 5 Kasım'daki seçimlerde Demokratların adayı oldu.

Destek Mesajı

Obama, X sosyal medya platformunda Harris ile yapılan ortak bir telefon görüşmesinin videosunu paylaştı. Görüşmede Obama, "Michelle ve ben, seni desteklemekten ve bu seçimden galip gelip Oval Ofis'e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyacağımızı söylemek için aradık." dedi.

Tarihi Bir An

Michelle Obama, Harris ile gurur duyduğunu belirterek bunu "tarihi bir olay" olarak nitelendirdi. Kamala Harris de mesajında "Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli." diyerek Obama çiftine teşekkür etti.

Biden'ın Çekilmesi

Başkan Biden, 21 Temmuz'da X hesabından yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini ve Harris'i kendi yerine önerdiğini bildirmişti. Harris, Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini alarak partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaştı.

Resmi Adaylık Belirleme Kongresi

Demokrat Partinin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Chicago kentinde gerçekleştirilecek kongre ile resmi olarak belirlenecek.