Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eski Beyaz Saray Doktorundan Trump'ın Suikast Girişimi Açıklaması

Ronny Jackson, Trump’ın sağ kulağından yaralanmasıyla ilgili net açıklamalarda bulundu ve FBI Direktörü'nün iddialarını yalanladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:45

Eski Beyaz Saray Doktorundan Trump'ın Suikast Girişimi Açıklaması

Trump'ın Suikast Girişiminde Yaralanma İddiaları

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminde sağ kulağında mermi yarası oluştuğu iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beyaz Saray Doktoru Jackson’ın Açıklamaları

Jackson, suikast girişimi sırasında Trump’ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan nesneye dair iddiaları yalanlayarak, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok." dedi.

Kongre Oturumu ve FBI İddiaları

24 Temmuz’da düzenlenen Kongre oturumunda FBI Direktörü Christopher Wray, Trump’ın kulağından yaralanmasına neden olan nesnenin "mermi, şarapnel veya cam" olabileceğine dair spekülasyonlarda bulundu. Jackson, bu sözlere tepki göstererek, "Kongre, hem hastane hem de benim tarafımdan doğrulanan bu kaydı düzeltmeli. Wray, yanlış ve başka bir şey öne sürmek uygunsuz." dedi.

Trump’tan Tepki

Trump, Truth Social platformunda Wray’in açıklamalarına yanıt vererek, "FBI Direktörü Christopher Wray, Kongre'ye şarapnel, cam veya mermiyle vurulup vurulmadığımdan emin olmadığını söyledi. (FBI bunu hiç kontrol etmedi!)..." şeklinde bir mesaj paylaştı.

Olayın Arka Planı

Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’da düzenlenen seçim mitinginde silahlı bir saldırıya uğramış, bu saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, bu durumu suikast girişimi olarak nitelendirirken, olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.