Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eskişehir'de Türkiye'nin Huzuru Toplantısı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Eskişehir'deki toplantıda asayiş verileri ve suç oranlarındaki düşüşleri paylaştı.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 16:55
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 16:55

Eskişehir'de Türkiye'nin Huzuru Toplantısı

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Eskişehir'de Açıklamalar

İçişleri Bakanı olarak görevine devam eden Ali Yerlikaya, Eskişehir'de düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"nda önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, 1 Ocak-30 Eylül dönemini kapsayan 9 aylık bir süre içinde Türkiye genelinde mal varlığına karşı işlenen suçların %30 oranında azaldığını ve kişilere yönelik suçların ise %4 oranında düştüğünü ifade etti.

Asayiş Rakamlarında Dikkat Çeken Düşüş

Yerlikaya, toplantıda kişilere karşı işlenen 10 suçta Türkiye genelinde olay sayısının %3,6, Eskişehir'de ise %7,2 azaldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı olarak üç ana görevlerinin bulunduğunu kaydeden Yerlikaya, bunların; suçların önlenmesi, faillerin yakalanması ve adalete teslim edilmesi olduğunu vurguladı.

Suç Aydınlatma Oranı ve Hırsızlık İstatistikleri

Suçların aydınlatılması konusunda Türkiye genelinde %97,7 oranında bir başarı sağlanırken, Eskişehir'in bu oranın %94,2 olduğunu belirtti. Ayrıca, mal varlığına karşı işlenen suçlar açısından Eskişehir'de %35,9; Türkiye genelinde %29,2 oranında bir düşüş gözlemlendi.

Bakan, evden hırsızlık, oto hırsızlığı gibi suçların oranlarını açıklayarak, bu suçlarda %50'ye yakın bir oranda azalma sağlandığını belirtti.

Aranan Suçluların Yakalanması

Yerlikaya, yıl boyunca Eskişehir'de 1929 kişinin adalete teslim edildiğini bildirdi. Hapis cezasıyla aranan 820 kişinin ise Türkiye genelinde yakalandığı bilgisini paylaştı. Ayrıca, aranan kişiler arasında 331 hırsızlık, 53 cinsel suç ve 173 narkotik suçlu bulunduğu belirtildi.

Uyuşturucu ile Mücadele ve Siber Suçlar

Eskişehir'deki organize suçlara dair 7 çeteyi çökerttiklerini ve 49 zanlının tutuklandığını aktaran Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede de kararlı olduklarını söyledi. 4 Haziran 2023 tarihinden bu yana 166,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisini de ekledi.

Siber Suçlarla Mücadele

Bakan, siber suçlar konusunda da aktif bir mücadele yürütüldüğünü, bu amaçla siber devriyelerin 7/24 görevde olduğunu ifade etti. Tüm bu çalışmalar için halkın desteğinin önemine vurgu yaptı.

Toplantıya Katılan İsimler

Toplantıya Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ve ilgili diğer yerel yetkililer katıldı.

Bakan Yerlikaya, etkinlik sonrası Eskişehir Valiliği'ni ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve esnaf ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.