Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Etiyopya'nın Kuzeyinde Gıda Krizi Derinleşiyor

Etiyopya'nın kuzeyinde, iç savaş sonrası tarım arazilerinin tahribatı ve insani yardımların yetersizliği nedeniyle gıda krizi büyüyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:33
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:33

Etiyopya'nın Kuzeyinde Gıda Krizi Derinleşiyor

Gıda Krizinin Nedenleri

Etiyopya'nın kuzey bölgesinde, tarım arazilerine verilen zarar ve yetersiz insani yardım nedeniyle gıda krizi derinleşiyor. Ülkenin Tigray bölgesinde yaklaşık 5 milyon insan insani krizle karşı karşıya.

İç Savaşın Etkileri

İç savaş sonrası tarım alanlarının yıkıma uğraması ve yeterli yardımın ulaştırılamaması, gıda yetersizliğine neden oluyor. Ayrıca, kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyeleri azalıyor, bu da tarım ürünlerinde belirgin bir düşüşe yol açıyor.Yetersiz Tarım Üretimi

Tigray'da mülteci kampları kurulmasına rağmen, çiftçiler tarlalarını terk etmek zorunda kalmış ve bu durum gıda krizini derinleştirmiştir.

Çocukların Sağlığı Tehlikede

Bölgedeki hastanelerin durumuna dikkat çeken Dr. Gebrekristos Gidey, son zamanlarda daha fazla çocuğun sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Hastanenin ihtiyaç fazlası olan kaynakları olmadığını da ekledi.Hasat Zamanı Yaklaşıyor

Tigray Afet Risk Yönetimi Komisyonu Başkanı Dr. Gebrehiwet Gebregzabher, bölgenin kritik bir döneme girdiğini vurgulayarak mahsul ekimi için zamanın daraldığını belirtti.

Uluslararası Yardımların Durumu

Birleşmiş Milletler ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, Tigray bölgesine yardım gönderiminde sorunlarla karşılaştıklarını, bu nedenle Nisan 2023’te gıda yardımını askıya aldıklarını duyurdu.