Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eyüpsultan'daki Trafik Kazasında Avukat Açıklamaları

Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Aci'nin avukatı, raporların geçersiz olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 13:49
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 13:49

Eyüpsultan'daki Trafik Kazasında Avukat Açıklamaları

Eyüpsultan'daki Trafik Kazası ve Aci Ailesinin Mücadelesi

Eyüpsultan'da gerçekleşen ve Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Aci'nin ailesinin avukatı Burak Erden, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Açıklama ve Raporlar

Advanced on November 1, 2023. Burak Erden, "Timur Cihantimur'un avukatları tarafından sunulan özel bir rapor mahkeme için geçerli değildir. Daha önce sunulan savcılık bilirkişi raporları, Cihantimur'un kazada asli kusurlu olduğunu net bir şekilde belirtmektedir." ifadelerini kullandı.

Kazanın Detayları

Kaza, 1 Mart'ta arızalanan bir ATV'nin yol kenarına çekilmesi sırasında meydana gelmiştir. Arızalı aracın tamiri sırasında, hızla ilerleyen bir araç, burada bulunan 3 ATV'ye çarpmış ve olayda Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiştir.

Olay Sonrası Gelişmeler

Kazanın ardından 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, olay yerinden ayrıldı ve Mısır ile ABD'ye gittiği tespit edildi. Şüphelilerin iadesi için hazırlanan tutuklama talebi, Adalet Bakanlığı tarafından ABD’ye iletildi. Cihantimur ve Tok, 14 Haziran'da Boston'da yakalandı.

Mahkeme Süreci

18 Haziran tarihinde ayrı ayrı mahkemeye çıkarılan anne ve çocuğun tutukluluk halleri devam etti. Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutuklu bulunduğu şartların kötü olduğunu belirterek ev hapsi talep etti, ancak bu isteği mahkeme reddetti.

Bu süreçte Aci ailesi, yaşanan kaybın ardından adaletin sağlanması için mücadele vermeye devam ediyor.

Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından...

Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından Burak Erden, adliye önünde basın mensuplarına, soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.