Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fas Kralı 6. Muhammed'den İki Devletli Çözüm Vurgusu

Fas Kralı, Filistin meselesinin iki devletli çözümlerle aşılmasına vurgu yaparak bölgede güvenlik ve istikrar istedi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 02:21
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 02:21

Fas Kralı 6. Muhammed'den İki Devletli Çözüm Vurgusu

Fas Kralı'ndan Filistin Meselesine Dikkat Çekici Mesaj

Fas Kralı 6. Muhammed, Orta Doğu'da istikrarın sağlanabilmesi için Filistin meselesinde iki devletli bir çözümün kaçınılmaz olduğunu belirtti. Tahta çıkışının 25. yılı vesilesiyle yaptığı konuşmada, bu konudaki duyarlılığını ifade etti.

Gazze İçin Yapıcı Girişimler

Kral Muhammed, özellikle Gazze'de ateşkesin sağlanması ve insani durumların iyileştirilmesi konusundaki çabalarına dikkat çekerek, bu konularda yapıcı çözümler için destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“Bölgede istikrar ve güvenlik, ancak başkenti Doğu Kudüs olan iki devletli çözümle sağlanabilir.” diyerek Gazze'nin bağımsız Filistin topraklarının bölünmez bir parçası olduğunu ifade etti.

Kudüs Komisyonu Çalışmaları

Kral, Rabat merkezli olarak yürütülen "Kudüs Komisyonu" başkanı sıfatıyla, Gazze'deki Filistinlilere gıda ve ilaç destekleri gönderme konusunda aktif çalışmalar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Çatışmaya Nihai Çözüm Çağrısı

Kral Muhammed, bölgede kötüleşen durumun, Filistin-İsrail çatışmasına kalıcı bir çözüm bulmayı gerektirdiğini aktardı. “Gazze'deki savaşın sona ermesi acil bir öncelikse bu, bölgede adil ve kalıcı barışı sağlayacak siyasi bir sürecin başlamasıyla olmalıdır.” diyerek vurguladı.

Kral, Filistinliler ve İsrailliler arasındaki barış müzakerelerinin aşırılık yanlılarından arındırılması gerektiğini de belirtti.