Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FBI, Trump'ın Yaralanmasını Açıklığa Kavuşturdu

FBI, Donald Trump'ın kulağına isabet eden cismin mermi olduğunu doğruladı. Soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 05:28
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 05:28

FBI, Trump'ın Yaralanmasını Açıklığa Kavuşturdu

FBI, Trump'a Yönelik Suikast Girişiminde Yeni Bilgiler Açıkladı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast girişimi sırasında kulağına mermi isabet ettiğini resmi olarak duyurdu.

Olayın Detaylarına İlişkin Açıklama

FBI, Trump'a isabet eden cismin ne olduğu yönündeki belirsizliği gidermek amacıyla bir açıklama yaptı. Kurumun açıklamasında, "Eski Başkan Trump'ın kulağına isabet eden cismin, ölen kişinin silahından ateşlenen, bütün veya daha küçük parçalara ayrılmış bir mermi olduğu" bilgisi aktarıldı.

FBI Direktörü'nin Açıklamaları

FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz’daki Kongre oturumunda, "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan cismin mermi mi, şarapnel mi yoksa cam parçası mı olduğu konusunda bazı belirsizliklerin bulunduğunu" ifade etmişti.

Trump'ın Tepkisi ve Sağlık Durumu

Trump, Truth Social hesabından Wray'in açıklamalarına yanıt vererek, "FBI Direktörü, Kongre'ye mermiden mi yoksa şarapnel ya da cam parçasıyla mı vurulduğumu söyleyemedi. FBI bunu hiç kontrol etmedi!" şeklinde bir mesaj paylaştı.

Eski Başkanın Sağlık Durumu Hakkında Yorumlar

Trump'ın eski Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson ise, suikast girişimi sırasında Trump’ın kulağında herhangi bir parçanın mermi dışındaki bir şey olması anlamında kesin bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Suikast Girişimi Olayı

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pennsilvanya eyaletinde, Butler bölgesindeki bir seçim mitinginde konuşma yaparken silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış ve ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. FBI, olayı suikast girişimi olarak tanımladı ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtti.