Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe, Lugano'yu Geçerek Tur Atladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano'yu yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükseldiklerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:46
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:46

Fenerbahçe, Lugano'yu Geçerek Tur Atladı

Fenerbahçe, Lugano'yu 2-1 Geçerek Tur Atlattı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Fenerbahçe, İsviçre'nin Lugano ekibini Ülker Stadı'nda oynanan maçta 2-1'lik skorla mağlup ederek bir üst tura geçti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, zor bir karşılaşma geçirdiklerini belirtti.

Taraftar Desteği Bize Güç Verdi

Mourinho, taraftarların oluşturduğu atmosferin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "Taraftarlarımız, zor zamanlarımızda bile bize destek oldular. Bir oyuncuya yönelik tepkiler, tüm takıma da yansıyor. Bu nedenle, onları desteklemeye devam etmeleri önemli" şeklinde konuştu.

İlk Yarının Zorluğu ve İkinci Yarıdaki Performans

İlk yarıda kötü oynadıklarının altını çizen Mourinho, "İlk şutta golü yedik ve bu durum işimizi zorlaştırdı. Ancak ikinci yarıda takımımla daha güçlü bir performans sergiledik. Yedekten gelen oyuncularımız da katkı verdiler," dedi.

Önemli Sakatlıklar ve Gelecek Hedefler

Futbolda sakatlıkların doğal olduğunu belirten Mourinho, Fred’in sakatlığının takımı nasıl etkileyeceğini göreceklerini ve Lille’i analiz etmeye başlayacaklarını ifade etti.

Livakovic’in Önemi

Mourinho, kaleci Dominik Livakovic’in galibiyetteki rolüne dikkat çekerek, "Eğer o olmasaydı, maçı 2-0 kaybetmemiz an meselesiydi. İlk yarıda takım olarak iyi oynayamadık ama devre arasında mantalite değişikliği yaptık," şeklinde değerlendirdi.

Mourinho son olarak, Lugano ekibinin iyi bir takım olduğunu belirterek, Avrupa’da Türk takımlarının da kleşi takımlarla iyi kura şansına sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti.