Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FETÖ'nün Yöneticisi Mehmet Kamış Tahliye Oldu

Eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmen yardımcısı Mehmet Kamış, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:30
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:30

FETÖ'nün Yöneticisi Mehmet Kamış Tahliye Oldu

FETÖ İle Bağlantılı Yargılama Sonuçlandı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ bağlantısıyla suçlanan eski Zaman gazetesi yöneticisi Mehmet Kamış ve diğer sanık Ali Çolak hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi ve dosyadaki mevcut delil durumunu dikkate aldı.

Durum Tespitleri ve Talepler

Duruşmaya katılan Mehmet Kamış, cezaevinde yüksek tansiyona bağlı göz damarlarının patladığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Ayrıca, davaya müdahil olan Türkiye Büyük Millet Meclisi avukatı da duruşmada yer aldı.

Ali Çolak ise, iddianamede kendisiyle ilgili az bilgilerin yer aldığını ve FETÖ'den talimat almadığını savunarak tahliye talep etti.

Mahkeme Kararı ve Şartlar

Mahkeme, her iki sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve ayda iki kez imza atma şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanıklar, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesiyle yargılanıyordu.

Dava Süreci ve Sonuçlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kamış ve Çolak'ın da aralarında bulunduğu bazı gazetecilerin FETÖ'ye finansman sağlamakla suçlandığı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği, bu kişilerin mal varlıklarının terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulması talebini kabul etti.

Kasım 2023'te İzmir'de yakalanan Mehmet Kamış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmişti ve sonrasında tutuklanma kararı alınmıştı.