Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filipinler'de MT Terra Nova Tankerinin Alabora Olmasının Ardından Ortak Çalışmalar Başlatıldı

Filipinler'de MT Terra Nova'nın alabora olması sonrası kurumlar, çevre ve halk sağlığını korumak için işbirliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 17:31

Filipinler'de MT Terra Nova Tankerinin Alabora Olmasının Ardından Ortak Çalışmalar Başlatıldı

MT Terra Nova Tankerinin Alabora Olması

Filipinler'in Bataan bölgesi açıklarında, 1,5 milyon litre endüstriyel yakıt taşıyan MT Terra Nova tankeri alabora oldu. Olayın ardından, deniz ve halk sağlığını korumak adına bir dizi önlem alınıyor.

Kurumlar Arasında İşbirliği

Filipinler Haber Ajansı'nın (PNA) aktardığına göre, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte geminin bulunduğu alanda kapsamlı incelemelere başlandığını bildirdi.

Ayrıca, Filipinler Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü (UPMSI), Filipin Uzay Ajansı ve Filipin Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler İdaresi gibi kuruluşların işbirliği içinde çalıştığı belirtildi.

Test Süreçleri ve Önlemler

Yapılan açıklamalarda, atık arıtma prosedürlerinin devreye alındığı ve yakıt sızıntısının kıyıya ulaşmasını önlemek için çeşitli önlemler alındığı vurgulandı.

Öte yandan, Tarım Bakanlığı Balıkçılık ve Su Kaynakları Bürosu, tankerin alabora olduğu bölgede, test amaçlı balık örneklerinin alındığını ve inceleme sürecinin devam ettiğini duyurdu.

Çevresel Etkilerin Değerlendirilmesi

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, ilgili kurumlara sızıntının çevresel etkilerini değerlendirme talimatı verdi. Şu ana kadar test edilen balıkların duyusal analizleri başarılı bir şekilde geçerken, zararlı maddelerin varlığı için laboratuvar testlerinin sürdüğü belirtildi.