Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filipinler ve Çin Arasındaki Anlaşmanın Ardından Suyun Sakin Hale Gelmesi

Filipinler, Çin ile yapılan geçici anlaşmanın ardından İkinci Thomas Sığı'na başarılı bir ikmal gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:20
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:20

Filipinler ve Çin Arasındaki Anlaşmanın Ardından Suyun Sakin Hale Gelmesi

Filipinler ve Çin'den Olaysız Bir Misyon

Filipinler, Çin ile yaptığı geçici anlaşmanın ardından, tartışmalı İkinci Thomas Sığı'na başarılı bir şekilde yelken açtı.

Savaş Gemisine İlk İkmal Görevi

Manila yönetimi, bu sığda karaya oturtulan Filipinler savaş gemisi için ilk ikmal görevini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Filipinler Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Filipinler Deniz Kuvvetleri'nin İkinci Thomas Sığı'ndaki gemiye gıda ve diğer malzemeleri ulaştırdığı kaydedildi.

Koordineli Çalışma ve İletişim

Açıklamada, Filipinler'in münhasır ekonomik bölgesindeki rutin ikmal görevlerinin, Filipinli kurumlar arasındaki iyi koordinasyonun bir göstergesi olduğu ifade edildi. Ayrıca, ismini vermek istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Filipinler ve Çin sahil güvenliklerinin ikmal görevindeki koordinasyon için iletişim kurduğunu, geçmişte bulunan gerginliği önlemek amacıyla hiçbir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti.

Filipinler ile Çin Arasındaki Anlaşma

Filipinler Dışişleri Bakanlığı'nın 21 Temmuz tarihli açıklamasında, Manila ve Pekin yönetimlerinin İkinci Thomas Sığı'ndaki "Sierra Madre" savaş gemisinin ihtiyaçlarının karşılanması için ikmal görevleri ile ilgili geçici bir anlaşma sağladığı bildirilmişti.