Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin'de Grev ve Protestolar: İsmail Heniyye'nin Suikasti Sonrası İsyan

İsmail Heniyye'nin suikasti sonrası Filistin'de genel grev ve protesto çağrıları yapıldı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 10:10
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 10:10

Filistin'de Grev ve Protestolar: İsmail Heniyye'nin Suikasti Sonrası İsyan

Filistin'de Grev ve Protesto Çağrısı

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Filistin'deki birçok grup bir araya geldi. Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, bu trajik olayın ardından bir genel grev ve toplumsal protesto çağrısında bulundu.

Uluslararası Tepki ve Açıklamalar

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, "Şehit lider İsmail Heniyye'nin suikastı, uluslararası toplumun savaşı sona erdirme konusundaki yetmezliği doğrultusunda gerçekleştirilen Siyonist devlet terörü ve soykırımı kapsamında değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, halkın bu korkak suikast karşısında direnme iradesinin asla sarsılmadığı belirtildi.

Grev ve Protestolar ile Dayanışma

Komite, Filistin halkına grev ve protesto yürüyüşlerine katılma çağrısı yaptı. İsmail Heniyye'nin vefat haberi, Batı Şeria'daki cami hoparlörlerinden ilan edilirken, birçok kentte grevler gerçekleştirildi.

Heniyye'nin Suikasti ve Öne Çıkan Detaylar

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görev devralma töreni için Tahran'da bulunuyordu. 31 Temmuz sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu, Heniyye'nin kaldığı konuta bir saldırı düzenlendiğini açıkladı. İran ve Hamas, bu suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail yetkilileri ise olay hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.