Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Rajoub'dan İsrail'e Sert Tepki

Jibril Rajoub, Paris 2024 Olimpiyatları'nda İsrail'in yer almasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:48
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:36

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Rajoub'dan İsrail'e Sert Tepki

Jibril Rajoub'un Açıklamaları

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub, İsrail'in olimpiyat oyunlarındaki katılımına sert bir tepki gösterdi. Rajoub, "Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) kararını yeniden gözden geçirmesini temenni ediyoruz. İsrailliler veya İsrail'in olimpiyat komitesi, olimpiyatlara katılma hakkını tüm yönleriyle kaybetmiştir." ifadesini kullandı.

Filistin'in Çilesini Dünya ile Paylaşma Çabası

Paris 2024 Olimpiyatları için Paris'te bulunan Rajoub, basın toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, "Dünyanın bu suçları görmesini istiyoruz. Gazze ve Doğu Kudüs'teki yaşananlar, 1940'larda Nazi uygulamalarına benziyor." dedi.

Kurbanlar Üzerine Vurgu

Rajoub, İsrail'in savaşının kurbanlarının %85'inin çocuk, kadın ve yaşlılardan oluştuğunu belirtti. "Bu durum, uluslararası barışa en büyük tehdittir," diyerek, Filistin halkına yönelik etnik temizlik suçlarının durdurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Spor ve Ahlak Üzerine Eleştiriler

Rajoub, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin İsrail'e yaptırım uygulamaktan kaçınmasının, çifte standart ve spor ahlakına aykırı olduğunu ifade etti. "İsrail, insani sebeplerle olimpiyatlarda yer alma hakkını kaybetmiştir," dedi.

Fransa İle İşbirliği Mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı görüşmeyi de hatırlatan Rajoub, "Macron'un uluslararası kararlar doğrultusunda Filistin devletini tanıma zamanının geldiğini açıklaması gerekiyor," diye belirtti.

Büyükelçi Hala Abou-Hassira'nın Vurguları

Filistin'in Paris Büyükelçisi Hala Abou-Hassira, Gazze Şeridi'nde yaşanan durum ve işgal altındaki Batı Şeria'ya ilişkin mesajlar vererek, olimpiyatlarda Filistin'i temsil edecek sporcuların, olimpiyat ahlakıyla yetiştirildiğini ifade etti.

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub (sağda), Paris 2024 Olimpiyatları için geldiği...

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub (sağda), Paris 2024 Olimpiyatları için geldiği Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.