Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Yönetimi, Çin'in Desteğini Memnuniyetle Karşılıyor

Filistin yönetimi, Çin'in Filistin devletine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 23:55
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 23:55

Filistin Yönetimi, Çin'in Desteğini Memnuniyetle Karşılıyor

Filistin Yönetiminden Çin'e Teşekkür

Filistin Yönetimi, Çin'in işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nin yönetimini destekleme taahhüdünü coşkuyla karşıladı.

Wang Yi'nin Açıklamaları

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, geçici bir Filistin ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda, Wang'ın Gazze'de acil ateşkes ve insani yardımların girmesi yönündeki talepleri, Filistin yönetimi tarafından olumlu karşılandı.

Uluslararası Destek

Filistin yönetimi, Wang Yi'nin açıklamalarının, uluslararası meşruiyetle uyumlu olduğunu belirterek, "Filistin devletinin toprakları olan Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'ü yönetmesi yönünde ortak çabaları artırma talebine destek veriyoruz" dedi. Ayrıca, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de tam üyelik hakkı elde etmesi ve iki devletli çözüm için uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi konusundaki çabalarına teşekkür etti.

Pekin Diyaloğu Bildirisi

Çin, Temmuz ayında Fetih Hareketi ve Hamas gibi Filistinli grupların katılımıyla bir ulusal toplantıya ev sahipliği yaptı. Bu toplantıda, Mao Ning liderliğindeki Çin Dışişleri Bakanlığı, Filistinli grupların geçici bir uzlaşı hükümeti kurma niyeti konusunda bir bildiri imzaladıklarını duyurdu. 21 Temmuz'da başlayan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, on dört Filistinli grubun temsilcileri "Pekin Diyaloğu"nu imzalayıp, aralarındaki bölünmeyi sonlandırmayı hedeflediklerini açıkladılar.