Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Yönetiminden ABD'ye Çağrı: Netanyahu'ya Saldırıları Durdursun

Filistin yönetimi, ABD'den İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Gazze'ye saldırıları durdurması için acil baskı yapmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:40

Filistin Yönetiminden ABD'ye Çağrı: Netanyahu'ya Saldırıları Durdursun

Filistin: ABD'den Netahyahu'ya Saldırıları Durdurma Çağrısı

Filistin yönetimi, ABD'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'ye yönelik saldırıları derhal durdurması için baskı yapması çağrısında bulundu. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, bu konudaki düşüncelerini bir yazılı açıklamada paylaştı.

ABD'nin Rolü ve Barış Arayışı

Ebu Redine, "ABD yönetimi ve Kongre'nin Netanyahu'ya savaşın sonlandırılması gerektiğini belirtmesi için doğru zamanın geldiğini" belirtti. Washington yönetiminin gerçekten barış sağlamak istiyorsa, bu baskıyı yapması gerektiğini vurguladı.

Gazze ve Batı Şeria'daki Durum

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik artan saldırıları dolayısıyla can kayıplarının arttığını ifade eden Ebu Redine, "Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşı, yanı sıra Batı Şeria'nın çeşitli kentlerindeki operasyonlar kimseye güven ve barış getiremeyecektir" dedi. Ayrıca, bu durumun daha büyük bir gerilime neden olabileceğini belirtti. ABD’nin Sınırsız Desteği

Ebu Redine, ABD yönetiminin, İsrail'e verdiği sınırsız desteklerin Filistin halkına karşı işlenen suçlarla bağlantılı olduğunu dile getirdi. "Washington, Tel Aviv'i bu saldırıları durdurmaya zorlamalıdır" şeklinde konuştu.

Can Kaybı ve Saldırıların Etkileri

7 Ekim'den bu yana, İsrail'in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, en az 39 bin 145 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların arasında 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadın bulunuyor. Ayrıca, 90 bin 257 kişi yaralanmış durumda. Enkaz altında kalanların sayısının da binlerce olduğu tahmin ediliyor. Sivil altyapı, hastaneler ve eğitim kurumları sürekli olarak hedef alınıyor.