Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Sporcular, Paris'te Coşkuyla Karşılandı

Filistinli atletler, Paris 2024 Olimpiyatları öncesi havalimanında destekçilerle buluştu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:25
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:25

Filistinli Sporcular, Paris'te Coşkuyla Karşılandı

Filistinli Sporculara Büyük Destek

2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak olan Filistinli sporcular, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na ulaştıklarında büyük bir coşkuyla karşılandılar. Ürdün'ün başkenti Amman'dan gelen sporcular, Filistin destekçileri ve medya mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Karşılama Töreni

Destekçiler, omuzlarına ve boyunlarına Filistin kefiyesi takarken, "İsrail işgalini boykot et" ve "Filistin özgür olmadıkça kimse özgür değil" yazılı tişörtler giydiler. Havalimanındaki kalabalık, Filistin bayraklarıyla ve sloganlarla doluydu; "Yaşasın Filistin!", "Hepimiz Filistinliyiz!" ve "İşgal son bulsun!" gibi ifadelerle seslerini yükselttiler.

Özgürlük Talebi

Karşılamaya gelen destekçiler, İsrail’in olimpiyatlardaki katılımının boykot edilmesi ve buna yönelik yaptırımlar talep ettiler. Filistinli sporcular, kendilerini desteklemeye gelenlere kefiye ve Filistin bayraklı atkılar hediye etti.

Katılımcılardan Mesajlar

Havalimanında bulunan 32 yaşındaki Filistin asıllı Sabrine, "Olimpiyatlar, Filistinlileri daha görünür kılacaktır" diyerek, destek vermek için orada olduğunu aktardı. Diğer bir destekçi Meriem ise, "Biz onların özgürlüğünü desteklemek için buradayız ve tarih 7 Ekim 2023'te başlamadı. 76 yıldır işgal söz konusu" dedi.

Filistin Olimpiyat Komitesi

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub'un liderliğindeki kafile, Filistin'in Paris Büyükelçisi Hala Abou-Hassira tarafından karşılandı. 2024 Olimpiyatları'nda iki kadın sporcunun dahil olduğu toplam sekiz Filistinli sporcu şu isimlerden oluşuyor:

  • Wasim Abusal (Boks)
  • Yazan Al Bawwab (Yüzme)
  • Layla Almasri (Atletizm)
  • Fares Barawi (Judo)
  • Mohammed Dwedar (Atletizm)
  • Antonio Jorge Salhe (Atıcılık)
  • Rose Valeria Tarazi (Yüzme)
  • Omar Yaser Ismail (Tekvando)