Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Yetkililerden Netanyahu'ya Sert Tepki

Filistinli liderler, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını 'yalanlarla dolu' olarak nitelendirdi. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 01:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 01:17

Filistinli Yetkililerden Netanyahu'ya Sert Tepki

Filistinli Yetkililerden Netanyahu'ya Tepkiler

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi ve Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerikada yaptı bir konuşmanın 'yalanlarla dolu' olduğunu ifade etti.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması

Bergusi, Netanyahu'nun davet üzerine ABD Kongresi'ndeki ortak oturumda gerçekleştirdiği konuşmasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Soykırım, etnik temizlik, toplu cezalandırma ve aç bırakma suçlarına imza atan savaş suçlusu Netanyahu'nun konuştuğu oturum, ABD Kongresi için bir utançtır" ifadesini kullandı.

Gazze'deki Durum

Bergusi, Gazze'deki durumu aktararak, "Bu süreçte 48 bin Filistinli yaşamını yitirdi, 17 bin çocuk öldürüldü, 1200 Filistinli çocuğun elleri ve ayakları kesildi. Ayrıca 2 milyon Filistinli zorla yerinden edildi" dedi.

Hamas'ın Tepkisi

Hamas yetkilisi Rişk ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Cani Netanyahu'nun konuşması tam bir yalan şöleni ve dünyanın aklıyla alay etmekti" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Netanyahu'nun İddiaları ve Alkışlar

Netanyahu, 23 Temmuz'da ABD'ye ulaşarak Kongre'de yaklaşık 1 saat süren bir konuşma yaptı. Bu konuşmada, Gazze'deki çatışmalar hakkında, "hiç sivilin öldürülmediğini" öne sürdü. Bu ifadeleri sırasında Kongre üyeleri tarafından sürekli alkışlanması dikkat çekti.