Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fitch Ratings, Fed'in Faiz İndirimlerini Öngörüyor

Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki kez faiz indirimine gideceğini öngördü, ekonomik yavaşlama sinyalleri artıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:10
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:10

Fitch Ratings, Fed'in Faiz İndirimlerini Öngörüyor

Fitch Ratings Yıl İçi Faiz İndirimine Dikkat Çekti

Fitch Ratings, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) 2023 yılı içinde iki kez faiz indirimine gideceğini tahmin etti. Bu öngörü, ülkedeki siyasi ve jeopolitik belirsizliklerin oluşturduğu ekonomik yavaşlama sinyalleriyle destekleniyor.

ABD Ekonomisindeki Yavaşlama İşaretleri

Analizinde Fitch, son zamanlarda yaşanan faiz artışlarının iş gücü piyasası ve tüketici talebi üzerindeki etkilerine değindi. Yüksek belirsizlik ve jeopolitik riskler, ABD ekonomisinde yavaşlamanın sona yaklaştığını gösteriyor.

Yavaşlama belirtileri, düşük kredi büyümesi ve azalan tüketici harcamaları gibi alanlarda kendini gösteriyor. Fitch, bu trendin yılın ikinci yarısında da devam edeceğini ve ekonomik büyümenin önemli ölçüde azalacağını öngörüyor.

Resesyon Beklentisi Olmadan Faiz İndirimleri

Yine de, Fitch, ABD'nin resesyona girmesinin beklenmediğini belirtiyor. Enflasyon ve iş gücü piyasası verileri, Fed'in bu yıl iki kez faiz indirimine gitme olasılığını destekliyor. Ayrıca, büyük ekonomilerde, Fransa, İngiltere, Hindistan, Meksika ve Güney Afrika da dahil olmak üzere siyasi belirsizliklerin arttığına dikkat çekiliyor. Meksika hariç, tüm büyük seçimlerde iktidardaki partiler, ya oy kaybetmiş ya da tamamen kaybetmiştir. Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri ise, küresel kredi politikaları açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.