Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fitch Ratings'ten CrowdStrike Etkisi Üzerine Öngörüler

Fitch, CrowdStrike yazılım sorununu sigorta sektörü için önem arz etmeyen bir durum olarak değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 00:27
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 00:27

Fitch Ratings'ten CrowdStrike Etkisi Üzerine Öngörüler

Fitch Ratings'ten Son Değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, teknoloji firması CrowdStrike'dan kaynaklanan yazılım sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fitch, bu sorunun global sigorta ve reasürans şirketlerinin finansal durumu üzerinde kayda değer bir etki yaratmayacağını öngörüyor.

Öne Çıkan Kayıplar ve Etkilerin Detayları

Açıklamada, sigortalı kayıplar için önsezi edilen rakamların orta ile yüksek tek haneli milyar dolar aralığında olabileceği belirtildi. Ancak ihtimal dahilindeki bu kayıpların, sigorta firmaları için önemli bir sonuç doğurmasının beklenmediği vurgulandı. Yine de devam eden taleplerin ve davaların mevcut olduğu ifade edildi.

En Fazla Etkilenen Alanlar

İlgili açıklamada, en çok etkilenecek sigorta kollarının iş kesintisi, koşullu iş kesintisi ve siber riskler olacağı kaydedildi. Ayrıca, seyahat sigortası, etkinlik iptali ve teknolojik hatalar gibi daha küçük alanların da etkilenebileceği ifade edildi.

Bölgesel Analizler

Sağlık ve hava yolu gibi sektörlerin daha çok etkileneceği, özellikle Asya Pasifik ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde iş günlerinin önemli bir kısmının bu durumdan etkilendiği kaydedildi. Amerika kıtasında ise etkilerin daha sınırlı olduğu belirtiliyor.