Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Demir Yollarında İzinsiz Girme Olayı

Fransa'da Olimpiyat öncesi demir yollarına izinsiz giren bir kişi gözaltına alındı ve olayın detayları ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 17:18
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 17:18

Fransa'da Demir Yollarında İzinsiz Girme Olayı

Fransa'da Demir Yollarına İzinsiz Girme Olayı

Geçen hafta Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde, Fransa'da tren hatlarının kundaklandığı bir dönemde, Fransız ulusal demir yolu şirketi SNCF'e ait bir tesisize izinsiz giren bir kişi gözaltına alındı.

Olayın Gelişimi

Fransız basınına yansıyan bilgilere göre, Oissel kasabasındaki bir makinist, SNCF'e ait bir tesiste elektrik dolabının yanında birkaç kişinin bulunduğunu bildirdi. Bu ihbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etti.

Polis, burada 29 yaşındaki bir aktivisti, "kamuya kapalı olan tren hatlarının bulunduğu alana izinsiz girmek" ve "suç örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelinin aracında, demir yollarına zarar verebilecek çeşitli malzemeler ve çok sayıda sprey boya bulunduğu tespit edildi.

Olayın Bağlantısı

Rouen Savcılığı, SNCF'in olay yerinde herhangi bir hasar tespit etmediğini açıkladı. Resmi makamlar, gözaltına alınan kişinin 26 Temmuz'da gerçekleşen tren hatlarına yönelik kundaklama olaylarına bağlantısının olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

26 Temmuz'da, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala Fransa genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles bölgelerinde tren hatlarındaki kablolar kundaklanmıştı. Vergigny'deki kundaklama girişimi ise başarılı bir şekilde engellenmişti. Bu olaylar sonucunda yaklaşık 800 bin yolcunun seyahatlerinde aksama yaşandı.

SNCF, Paris'e ulaşımı sağlayan yüksek hızlı tren hatlarının etkilendiği sabotaj girişiminin ardından onarım çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.