Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Olimpiyat Öncesi Tren Hatları Aksadı

Fransa’daki tren seferleri, Olimpiyat açılışına saatler kala sabotaj nedeniyle etkileniyor. SNCF yolcuları yolculuklarını ertelemeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:03
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:03

Fransa'da Olimpiyat Öncesi Tren Hatları Aksadı

Olimpiyatlar Öncesi Demiryolu Kesintileri

Fransa'nın tren hatları, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninden birkaç saat önce büyük kesintilere maruz kaldı. Bu durum, Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF tarafından "kötü niyetli kişilerin eylemleri" olarak tanımlandı.

SNCF'den Açıklama

Şirket, sosyal medya kanalında yaptığı paylaşımda, ülkenin batı, kuzey ve doğusundaki seferlerin etkilendiğini belirtti. Ayrıca, komşu Belçika'ya ve Manş Denizi'nin altından Londra'ya giden yüksek hızlı trenlerin de bu eylemlerden etkilendiği kaydedildi.

Yolculara Önemli Uyarı

SNCF, "yüksek hızlı tren ağını aksatmayı amaçlayan bu büyük saldırının" ardından pek çok trenin farklı güzergahlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini duyurdu. Yolculara, plansız bir yolculuk yapmamaları ve mümkünse seyahatlerini ertelemeleri çağrısında bulunuldu.

Demiryolu ulaşımındaki aksaklıkların ardından etkilenen yolculara bilgilendirme yapılacağı taahhüt edildi. Yetkililer, SNCF olarak, yolcularının rahat bir seyahat deneyimi yaşaması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.