Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Sol İttifaktan Hükümet Kurma Kararına Tepki

Fransa'da yeni hükümet kurulması yönündeki açıklamalar sol ittifakın önde gelen isimlerinden büyük tepkiler aldı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:21
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:21

Fransa'da Sol İttifaktan Hükümet Kurma Kararına Tepki

Fransa'da Yeni Bir Hükümetin Kurulmaması Talebine Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ağustos ortasına kadar yeni bir hükümet kurulmayacağını açıklaması sonrası sol ittifakın eleştirileriyle karşılaştı. Yeni Halk Cephesi partisi, Macron'un bu tutumunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sosyalist Parti Liderinin Açıklamaları

Sosyalist Parti (PS) Başkanı Olivier Faure, Macron'un Lucie Castets'i başbakan olarak atamayı reddederse gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı. Faure, "Seçimlerde galip gelen bir güç var ve bu gücün hükümet kurması istenmelidir" dedi.

Aşırı Sol Kanattan Gelen İtirazlar

Aşırı sol partisi Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Koordinatörü Manuel Bompard, RTL'ye yaptığı açıklamada, Macron'a Castets'i başbakan olarak ataması için vatandaşlardan gösteriler düzenleme çağrısında bulundu. Ayrıca, Macron'u "Elysee'de saklanan bir çeşit çılgına" benzetti.

Melenchon'dan Keskin Eleştiriler

LFI'nin kurucu lideri Jean-Luc Melenchon, Macron'un seçim sonuçlarını yok saydığını belirterek, Cumhurbaşkanı'na Fransızların iradesine saygı duyması çağrısında bulundu.

Fransızlar Hükümeti Eleştiriyor

Fransa Komünist Partisi (PCF) lideri Fabien Roussel ise, mevcut iktidarla koalisyona katılmanın söz konusu olamayacağını ifade etti. Roussel, Fransızların kendilerini hor görüldüğünü düşündüğünü ve bu durumun utanç verici olduğunu açıkladı.

Castets'in Hükümet Olma Talebi

Lucie Castets, Macron'dan sorumluluk alarak onu başbakan yapmak için çağrıda bulundu. Castets, hükümet kurma görevini üstlenmeye hazır olduğunu belirtti ve yasal düzenlemeler için milletvekillerini ikna etmeye çalışacaklarını ifade etti.