Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Telefon Operatörlerine Yönelik Saldırılar

Fransa'da pek çok telefon operatörü hedef alındı, demir yollarında da sabotajlar yapıldı. Güvenlik önlemleri artırıldı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:38
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:38

Fransa'da Telefon Operatörlerine Yönelik Saldırılar

Fransa'da Telefon Operatörlerine Yönelik Koordineli Saldırılar

Fransa'nın Herault, Bouches-du-Rhone, Oise, Meuse, Drome ve Aude bölgelerinde, birden fazla telefon operatörünü hedef alan eş zamanlı saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırının Etkileri

Polis kaynaklarına göre, bu saldırılar fiber optik kablolarının kesilmesi nedeniyle operatörlerin şebekelerinde aksamalara yol açtı. SFR, Bouygues ve Free şebekeleri belirtilen saldırılardan etkilendi.

Free Yetkililerinin Açıklamaları

Free şirketinin yetkilileri, "Çok operatörlü bir ağ olayı yaşandı. Bazı hizmetlerde kesintiler olabilir," ifadelerini kullanarak, yaşanan sorun hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Demir Yollarında Sabotaj ve Olimpiyat Güvenliği

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) düzenlediği günlük basın toplantısında, Fransız yetkili Etienne Thobois, demir yollarına düzenlenen sabotajın ardından trenlerin faaliyete geçtiğini açıkladı.

26 Temmuz tarihinde Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala, ülkenin farklı noktalarında tren hatları kundaklanmış ve bu durum yaklaşık 800 bin yolcuyu etkilemiştir. Fransa hükümeti, yeni sabotaj girişimlerini önlemek amacıyla ek güvenlik önlemleri alırken, kaçan failler için çalışmalar devam etmektedir.

Olimpiyatların Önemi

Fransa, 11 Ağustos'a kadar sürecek olan olimpiyatlara ev sahipliği yapıyor. Bu süreçte yaklaşık 16 milyon turist beklenirken, Paris'te düzenlenen organizasyona 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcu katılacak.