Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'daki LGBT Temalı Hazreti İsa Canlandırmasına Tepki

Başrahip Yulio, Fransa’nın 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki LGBT temalı İsa canlandırmasını kınadı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:06

Fransa'daki LGBT Temalı Hazreti İsa Canlandırmasına Tepki

Fransa'daki LGBT Temalı İsa Canlandırmasına Sert Tepki

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Rum Katolik Kilisesi Başrahibi Abdullah Yulio, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış kutlamalarında Hazreti İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun LGBT temalarıyla canlandırılmasına dair görüşlerini açıkladı.

İsa Mesih'in Kutsiyetine Saldırı

Başrahip Yulio, bu canlandırmanın İsa Mesih’in kutsiyetinin ihlali olduğunu belirterek, "Bana göre her türlü istismar ve aşağılamanın, sadece Hıristiyanlığa değil, din kavramını çarpıtmaya yönelik kasıtlı bir süreç olduğunu" vurguladı.

Durumun Tehlikesi

Yulio, eşcinsellerin bu sahnede kullanılmasının son derece tehlikeli olduğunu aktararak, "Dünyada sınırları aşan ve dini ortadan kaldırmayı amaçlayan gizli güçler, dinin içeriğini boşaltmaya yönelik tehlikeli bir süreç içindedirler" dedi.

Toplumun Değersizleşmesi

Sıradan insanların dinin bu tür olaylarla hedef alındığının farkında olmadığını belirten Yulio, "Değerler ortadan kaldırıldığında toplum sembolsüz bir hale gelir. Oysaki toplumlar, değerlere ve sembollere ihtiyaç duyar" dedi.

Olayın Tepkilere Neden Olması

Paris’te düzenlenen ve Leonardo da Vinci'nin Hazreti İsa'nın havarileriyle yaptığı yemeği ele alan bu gösterim, farklı topluluklardan gelen birçok kesimden büyük tepki topladı.